Inez Laura Krista Carin
Inez Laura Krista Carin

 

De teamtriathlon 1e divisie wedstrijden hebben dit jaar voornamelijk plaats gevonden onder koude en natte omstandigheden. En dat was afgelopen zaterdag (2 juli) bij deze vierde wedstrijd niet anders!  Toch was dat in eerste instantie geen probleem want we waren inmiddels gehard. Daarnaast leek de Olympische afstand ons beter te liggen, omdat we over het algemeen beter zijn in de langere afstanden.

 

Carin, Krista, Laura en Inez stonden aan de start, dit keer bij een prachtig meer waar we twee rondes van 750 m moesten zwemmen. Echter, na 1000 m moesten alle zwemsters uit het water vanwege dreigend onweer. De wedstrijd begon daarna opnieuw, ditmaal als een bike-run.

Nadat de bui over was gewaaid startten de teams ieder 10 seconden na elkaar, op de fiets in deze non-stayer wedstrijd.

Ook tijdens de twee rondes fietsen en het lopen waren er veel regen- en hagelbuien, maar het publiek bleef trouw kijken en enthousiast aanmoedigen. Uiteindelijk waren de individuele plaatsen  gebaseerd op de fiets- en looptijden.

We kwamen als 44e, 45e, 50e en 51e over de finish. Qua zwemmen lagen we redelijk goed, maar deze tijden zijn niet meegerekend. Met name onze snelle zwemster Krista van Soldt (inmiddels 16 weken zwanger) heeft in deze bijzondere wedstrijd niet alles eruit kunnen halen. Ongeacht de plaatsing (laatste) is er hard gestreden in dit sterke veld. En…het plezier en het teamgevoel is er alleen maar sterker door geworden.