Almere Duin Sprinttriathlon, een: stayerwedstrijd.

Eerste divisie Dames: Inez, Laura, Krista en Carin aan de beurt.

Na een koude start van het seizoen (Arnhem 6 graden, Enschede 12 graden) hadden we nu wéér een verdubbeling van de temperatuur.

Aanmoedigen…

We waren op tijd om “onze” mannen in de 3e divisie nog aan te moedigen. Zo konden we ons al voorbereiden op de hoge golven en het strakke fietsparcours. Er stond een behoorlijke wind, daar op die polder.

Zwemmen…

Om 15.30 uur sprongen we met 60 dames de golven in om er ruim een kwartier later (beetje misselijk) weer uit te springen. Krista kwam vooraan het water uit en sloot zich aan in een snelle fietsgroep. Kort daarop kwam Carin het water uit, en een minuut later Laura en Inez.

Fietsen…

Het fietsparcours was snel en we mochten stayeren, dus het was van belang een goed groepje op te zoeken. Na de eerste ronde moest Krista lossen en kwam in de volgende groep terecht waarin Carin zat. Uiteindelijk werd deze groep weer opgesplitst. Carin kwam als eerste door bij de wissel en begon met lopen. Krista kwam er al snel achteraan, gevolgd door Inez. Laura had de boot gemist met fietsen en heeft veel alleen gefietst, iets wat met deze wind niet erg opschoot.

Lopen…

Met lopen heeft Carin wel wat moeten toegeven op de concurrentie. Uiteindelijk kwam ze in 1:16:01 als 36e de finish over, binnen een minuut gevolgd door Krista (40e) en Inez (42e). Laura kwam uiteindelijk, enigszins gedesillusioneerd door het fietsen, als 55e over de finish.

En finishen…

We eindigden uiteindelijk als 14e (van de 15). Maar we hebben een superdag gehad. Ook met dank aan het mooie weer en de vele aanmoedigingen van de aanwezige Vahalianen.

 

Vahalis Mannen 3: Peter, Willemjan, Jasper en Sebastiaan

 

Zondagochten uurtje rond een of 12, de mannen maken zich op om te gaan vertrekken naar het zonnige Almere. In het midden van het land lijkt het er op dat het een mooie dag is om te racen. Strak blauwe lucht, geen tot weinig wind en de watertemperatuur is volgens de deelnemers van de OD eerder die dag geweldig, kortom een heerlijke dag om aan het strand te liggen J

Rond de klok van 1uur komen de toppers van het 3e team aan in Almere, lichtgespannen trekjes bij Willemjan, Peter, Jasper & Sebastiaan zijn nu toch wel terug te vinden op de gezichten. Almere-Duin ligt natuurlijk aan een soort van open water en de wind heeft hier de vrije loop. De inschijving en het klaarmaken voor de wedstrijd is super geregeld en het team begeeft zich rond 2uur naar de start.

 

We peppen elkaar op en zijn volledig gefocust op een mooie eindklassering. De start is precies om 14:15uur en daar gaan we…. 16minuten later komt Peter als eerste uit het water gevolgd door Willemjan, Jasper en Sebastiaan. Snel wisselen en de fiets op……na 32 min fietsen komt Peter als eerste de wisselzone in gevolgd door Willemjan, Jasper en Sebastiaan. Weer wisselen en nu vollebak 2 rondes lopen….. Wederom dezelfde volgorde van binnenkomst Peter 1.14.34, Willemjan 1.18.22, Jasper 1.21.50 en Sebastiaan 1.42.27.

 

Nu nog even aanhoren wat we er van vonden; Er werd een door iemand gesuggereerd dat hij vermoeid maar voldaan was waarop het antwoord kwam “verrot en gefrustreerd…is dat hetzelfde?”   door de harde wind waren er hoge golven die het eerste stuk van het zwemmen erg zwaar maakte. De wind zorde er ook voor dat je 10km volle bak wind tegen had met het fietsen, maar gelukkig had je diezelfde wind ook 10km mee en dan is het ook wel eens leuk om te kunnen zeggen dat je bijna 50km p/u bent gegaan J. Op het loopparcour was weinig aan te merken dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Onze eindklassering was een gedeelde 28ste plaats.

 

Goed gedaan jongens en op naar de volgende wedstrijd 10 Juli in Utrecht!!!